Werkwijze

Kennismakingsgesprek
Dit gesprek is gratis en vrijblijvend en duurt circa 30 minuten. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw wensen en doelen, leg ik de werkwijze van enjoycefood uit en krijg je een voedingsdagboek mee (vragenlijsten en eetdagboek).

Intakegesprek
Het intakegesprek duurt circa 60 minuten. Je wordt gemeten en gewogen en aan de hand daar van ga ik je energiebehoefte berekenen. Verder leg ik uit hoe de behandeling er in grote lijn uit zal gaan zien op het gebied van voeding  (maar ook op het gebied van bewegen en gedragsverandering). In de consulten die volgen ga ik je hiermee begeleiden.

Vervolgconsult
Een vervolgconsult duurt ongeveer 30 minuten. Tijdens het consult bekijken we de voortgang en bespreken we eventuele knelpunten en is er ruimte voor vragen. Waar loop je tegen aan, wat gaat goed en wat werkt juist niet voor jou? Je wordt ieder consult gewogen en gemeten. Ik ga je motiveren je doel te behalen en er voor zorgen dat je zelfstandig leert om de juiste (gezonde) keuzes te maken. De bedoeling is dat er een manier wordt gevonden die bij jou past en dus ook werkt!

Meet/weegconsult
Een meet/weegconsult duurt circa 20 minuten. Tijdens het consult wordt je gewogen en gemeten en is er ruimte voor vragen.

Online begeleiding
Je kunt ook kiezen voor online begeleiding. De werkwijze is grotendeels hetzelfde, als het persoonlijke traject, alleen vinden de gesprekken plaats via e-mail.

Eenmalig voedingsadvies
Is afvallen of aankomen in gewicht niet echt je hulpvraag, maar heb je juist andere problemen waar je tegen aan loopt? (vaak moe, opgeblazen gevoel, energiedips etc.) dan zou je een eenmalig voedingsadvies kunnen laten doen. Aan de hand van ingevulde vragenlijsten en een eetdagboek kijk ik waar jouw knelpunten liggen en hoe deze opgelost kunnen worden.